Powerindustry Bulgaria  

ABB продава бизнеса със соларни инвертори

11.07.2019   |   Бизнес
 

ABB съобщи, че продава своето бизнес направление за соларни инвертори на италианската компания Fimer.

Направлението на ABB за соларни инвертори включва приблизително 800 служители в над 30 държави, производствени и развойни бази в Италия, Индия и Финландия, както и бизнеса Power-One, придобит от дивизия "Автоматизация и дискретни процеси" на ABB през 2013 г. В момента бизнесът със соларни инвертори е част от направлението "Електроснабдяване и електрообзавеждане" на ABB и има приходи от приблизително 290 млн. щатски долара през 2018 г. Очаква се сделката с Fimer да бъде финализирана през първото тримесечие на 2020 г.

"Продажбата е в съответствие с нашата стратегия за непрекъснато систематично управление на портфолиото с цел засилване на конкурентоспособността, фокусиране върху качеството на приходите и сегменти с по-висок растеж. Соларната област е утвърден и ключов фокус за Fimer, поради което ние ги считаме за много добър нов собственик за бизнес направлението на ABB за соларни инвертори. С помощта на своето интелигентно портфолио от продукти ниско и средно напрежение ABB ще продължи да интегрира соларната енергия в редица интелигентни решения, в това число интелигентни сгради, съхранение на енергията и зареждане на електрически превозни средства", коментира Тарак Мехта, президент на бизнес направление "Електроснабдяване и електрификация".

Fimer е основана през 1942 г. и произвежда соларни инвертори от 1983 г. Основната дейност на компанията се състои в производството на инвертори за фотоволтаични електроцентрали, заваръчни и зарядни станции за електрически превозни средства в нейния завод във Вимеркате, Италия.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   соларни инвертори   фотоволтаични инвертори  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...