Powerindustry Bulgaria  

Мини Марица-изток завърши новото трасе на електропровод „Знаменосец“

18.02.2021   |   Реализации
 

Завърши промяната на трасето на електропровод „Знаменосец“ 110 kV с дължина 32 км, собственост на Мини Марица-изток. По-рано през годината бе променено трасето и на електропровод „Венера“ 110kV, стоящ пред фронта на развитие на рудник „Трояново-север“.

Новото трасе на електропровод „Знаменосец“ 110kV се изгради паралелно с трасето на електропровод „Овчарица“ 220 kV, собственост на Електроенергиен системен оператор. Части от двата електропровода се намираха непосредствено пред фронта на работа на рудници „Трояново-1“ и „Трояново-3“. Новопостроените трасетата заобикалят от изток село Полски Градец, което ще спомогне да се освободи пространство за развитие на двата рудника.

Реконструкцията на електропровода включва изправянето на общо 39 нови стълба, от които 31 носещи и 8 опъвателни. Дължина на новоизграденото трасе е 9,832 км. Удължено е и мълниезащитното въже с вградени оптични влакна, тип OPGW, част от електронна съобщителна мрежа на Мини Марица-изток.

Инвестицията позволява със завършването на реконструкцията да се осъществи осигуряване на терен за по-нататъшното развитие на минните работи, посочват от Мини Марица-изток.

     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   електропроводи   рудници  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...