Powerindustry Bulgaria  

Финални тестове в инсталация Дунав СП РАО–Козлодуй

15.11.2012   |   Проекти
 

През тази седмица се провеждат последните оставащи настройки на автоматичната система за управление на инсталация Дунав в Специализирано поделение Извеждане от експлоатация–Козлодуй на Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци (ДП РАО), съобщава регионалният вестник Козлодуй днес.

Финализирането на настройките на компютърната система, чрез която сензорно ще се управлява процесът на работа на инсталацията, е предпоставка да започнат студените изпитвания. Веднага след реализацията им са планирани и горещите функционални изпитвания, за които има подготвено техническо решение за използване на течни радиоактивни отпадъци от СП РАО–Козлодуй.

Инсталация Дунав е предназначена за чистене на нискоактивни води и е монтирана на територията на Спецкорпус 1 по проект, стартирал през август 2004 г.  и финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие. От 1 юли т. г. ДП Радиоактивни отпадъци пое управлението на проекта и се очаква до края на 2012 г. инсталация Дунав да бъде въведена в експлоатация.

     
Източник: kozloduy-bg.info

Ключови думи: ДП РАО   радиоактивни отпадъци   управление на отпадъци  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...