Powerindustry Bulgaria  

Турция е построила 100 нови електроцентрали за половин година

07.08.2013   |   Инвестиции
 

През първите шест месеца на тази година в Турция са започнали работа 100 нови електроцентрали, в които са инвестирани над 5 млрд. американски долара, обяви турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз.

Новите централи са построени в общо 36 области на страната като болшинството са в Измир и черноморския регион. В град Самсун влезе в действие най-голямата газова централа с капацитет 886,92 MW.

Близо 1200 MW от новите мощности са от хидроенергийни, вятърни и отпадни газови източници. Половината от новите централи са водноелектрически, а на второ място са вятърните и газовите централи.

За 10 години потреблението на електроенергия в страната се е увеличило двойно. Очаква се в рамките на 2013 г. Турция да инвестира общо 10 млрд. долара за строителство на нови електроцентрали.

През следващата година руската компания Росатомстрой планира да започне и строителството на първата турска атомна централа Мерсин Аккую на стойност 25 млрд. долара.

     
Източник: БНР; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: електроцентрали   атомни централи   ядрена енергетика  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...