Powerindustry Bulgaria  

Приключи монтажът на новото оборудване в подстанция Средец

25.09.2013   |   Реализации
 

Успешно завърши сглобяването на отделните модули на първичното оборудване на новата уредба 110 kV в подстанция Средец от екипите на ЧЕЗ Разпределение България. Цялостната реконструкция на подстанцията се очаква да приключи до края на месеца.

„Оборудването е от последно поколение, с каквото могат да се похвалят най-модерните европейски столици и големи градове. За да осигурим качествено и безопасно изпълнение на строително-ремонтните дейности, използвахме услугите на експерти от завода - производител, които са доказани специалисти в своята област. Инвестицията ще повиши значително качеството на снабдяване в двумилионна София и ще донесе дългосрочни ползи за града“, каза Стефан Апостолов изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Проектът за модернизацията на подстанцията е част от най-мащабната реконструкция на в столицата. В рамките на проекта за реконструкция на електроразпределителната мрежа, който е на обща стойност 8 млн. лв., предстои да бъде завършена и реконструкцията на подстанция Хиподрума.

След приключването на модернизацията, двете съоръжения ще бъдат свързани посредством новата, суха, кабелна електропроводна линия 110 kV Гешов, която ще е с дължина на трасето близо 3 км и ще осигури трети източник на електрозахранване за два от диагоналите на София.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   CEZ   подстанция Средец   подстанция Хиподрума   електропроводна линия  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...