Powerindustry Bulgaria  

Пуснаха в експлоатация 110-киловолтовата кабелна линия Гешов

13.11.2013   |   Реализации
 

Официално бе открита новата 110-киловолтова, суха, кабелна линия Гешов, която свързва модернизираните подстанции Средец и Хиподрума в София.

Проектът възлиза на стойност близо 8 млн. лева и е първа крачка към цялостна промяна на електроенергийната инфраструктура на града, коментират от ЧЕЗ България. На церемонията присъстваха зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, районни кметове, посланикът на Република Чехия в България, представители на бизнеса, както и мениджъри от компаниите от групата на ЧЕЗ.

С изграждането на кабелната линия се осигурява трети източник на електрозахранване за два от диагоналите на столичната електроенергийна инфраструктура. Тя се състои от пръстен от 110-киловолтови кабелни линии, диаметрално на който са прокарани напречни връзки. Общата дължина на тези кабелни линии е 30 километра.

Линията е първата напречна връзка, каквито впоследствие ще бъдат изградени и между другите диагонали в електроенергийната инфраструктура на София, за да се гарантира сигурността на захранването на столицата.

     
Източник: ЧЕЗ България

Ключови думи: ЧЕЗ България   CEZ   кабелна линия   подстанция Средец   подстанция Хиподрума  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...