Powerindustry Bulgaria  

EVN България изгради тренировъчен полигон за повишаване на квалификацията

24.04.2014   |   Начало»Тенденции
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Единствен по рода си тренировъчен полигон изгради EVN България за работа под напрежение на реална височина в Стара Загора, съобщиха от дружеството.

Целта на специализираното съоръжение е да подпомогне повишаването на квалификацията на електромонтьорите с различини обучения при реални условия.  

"Новият полигон за работа на реална височина без и под напрежение е изграден в гр. Стара Загора, чиято централна локация на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България ще улесни тренировъчния процес. Полигонът представлява разширена и модернизирана версия на досегашния обучителен център на дружеството", коментират от EVN България.

Полигонът е част от EVN Академия и е изграден само за няколко месеца в координация с Центъра по безопасност на труда и противопожарна безопасност на дружеството.

"Първите обучения на него започнаха в началото на месец април и се водят от квалифицирани треньори, част от екипа на EVN България с реален опит като електромонтьори в аварийните групи на компанията. На полигона е създадена реална обстановка на мрежа средно и ниско напрежение, която се обслужва от дружеството. Общо 3 броя железорешетъчни стълба и 24 броя железобетонни стълба със съответните въздушни линии и оборудване позволяват провеждането на специализирани обучения на реална височина при отстраняване на аварии, което прави полигонът уникален по своите характеристики", допълват от дружеството.

Специализираните обучения обхващат: работа на височина без и под напрежение по електропровод въздушна линия 400 V; работа на височина без напрежение по електропровод въздушна линия 20 kV; симулация на аварийно спасяване на пострадал сътрудник на височина; работа по кабелни линии – средно и ниско напрежение; направа на кабелни муфи; подвързване на кабелни разпределителни шкафове са сред организираните специализирани обучения.

Общата стойност на инвестициите, вложени в тренировъчния полигон, възлиза на 150 хил. лв.

     
Източник: EVN България

Ключови думи: EVN България   електроразпределение   електротехници   EVN Академия   тренировъчен полигон  

Област: Енергетика   Инвестиции  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Тенденции
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...