Powerindustry Bulgaria  

EVN България изгради тренировъчен полигон за повишаване на квалификацията

24.04.2014   |   Реализации
 

Единствен по рода си тренировъчен полигон изгради EVN България за работа под напрежение на реална височина в Стара Загора, съобщиха от дружеството.

Целта на специализираното съоръжение е да подпомогне повишаването на квалификацията на електромонтьорите с различини обучения при реални условия.  

"Новият полигон за работа на реална височина без и под напрежение е изграден в гр. Стара Загора, чиято централна локация на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България ще улесни тренировъчния процес. Полигонът представлява разширена и модернизирана версия на досегашния обучителен център на дружеството", коментират от EVN България.

Полигонът е част от EVN Академия и е изграден само за няколко месеца в координация с Центъра по безопасност на труда и противопожарна безопасност на дружеството.

"Първите обучения на него започнаха в началото на месец април и се водят от квалифицирани треньори, част от екипа на EVN България с реален опит като електромонтьори в аварийните групи на компанията. На полигона е създадена реална обстановка на мрежа средно и ниско напрежение, която се обслужва от дружеството. Общо 3 броя железорешетъчни стълба и 24 броя железобетонни стълба със съответните въздушни линии и оборудване позволяват провеждането на специализирани обучения на реална височина при отстраняване на аварии, което прави полигонът уникален по своите характеристики", допълват от дружеството.

Специализираните обучения обхващат: работа на височина без и под напрежение по електропровод въздушна линия 400 V; работа на височина без напрежение по електропровод въздушна линия 20 kV; симулация на аварийно спасяване на пострадал сътрудник на височина; работа по кабелни линии – средно и ниско напрежение; направа на кабелни муфи; подвързване на кабелни разпределителни шкафове са сред организираните специализирани обучения.

Общата стойност на инвестициите, вложени в тренировъчния полигон, възлиза на 150 хил. лв.

     
Източник: EVN България

Ключови думи: EVN България   електроразпределение   електротехници   EVN Академия   тренировъчен полигон  

Област: Енергетика   Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...