Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй подписа договор за удължаване на живота на V блок

10.10.2014   |   Бизнес
 
АЕЦ Козлодуй подписа договор за реализиране на втори етап от проекта за продължаване на срока на експлоатация на V енергоблок, съобщиха от дружеството.
 
Изпълнител на проекта ще бъде  руско-френски консорциум, в който влизат Русатом сервис, Росенергоатом и Electricite de France (EDF).
 
Договорът бе подписан от Димитър Ангелов - изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй, Евгений Салков - генерален директор на Русатом сервис, Станислав Антипов – заместник генерален директор на Росенергоатом, и Ноел Камарка – специален съветник към ЕDF.
 
В рамките на изпълнение на проекта общият срок на експлоатация на V блок ще се удължи до 60 години. Договорът описва мерките, свързани с продължаването на срока на експлоатация, допълнителни анализи на безопасността, разчети и количествени оценки на остатъчния ресурс на конструкциите, системите и компонентите и др.
 
Лицензията на блока, издадена от Агенцията за ядрено регулиране, изтича през 2017 година, напомнят от ядрената централа. Аналогични стъпки ще бъдат предприети за V енергоблок, чиято лицензия е до 2019 г.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   ядрена енергетика   Пети блок   Росенергоатом   Electricite de France   Русатом сервис  

Област: Eнергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...