Powerindustry Bulgaria  

Модернизацията на 5-и и 6-и блок се изпълнява по график

23.01.2015   |   Проекти
 

"Дейностите по модернизацията на 5-и и 6-и блок на ядрената централа в Козлодуй се движат по график", обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на блиц контрол в комисията по енергетика в Народното събрание.

Тя заяви, че удължаването на живота на двата блока в АЕЦ „Козлодуй“ е един от основните приоритети на българското правителство. Лицензът за работа на двата блока е съответно до 2017 г. и до 2019 г.

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Димитър Ангелов увери народните представители, че закъснение по извършване на работите за удължаване срока на експлоатация няма. Той изрази надежда, че дейностите по модернизацията на 5-и блок може да приключат в по-ранни срокове. По неговите думи цялата необходима информация ще бъде изготвена до месец ноември 2015 г. и ще бъде внесена в Агенцията за ядрено регулиране.

Министър Петкова обяви, че в бизнес програмата на АЕЦ „Козлодуй“ за тази година е предвиден финансов ресурс за удължаване срока на експлоатация на 5-и и 6-и блок. Малко над 270 млн. евро са необходими за модернизацията, а до момента са похарчени около 190 млн. лв., допълни тя.

     
Източник: Министерство на енергетиката

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   Теменужка Петкова   ядрени мощности  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...