Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ проведе образователна програма в 4 училища в България

06.01.2016   |   Lifestyle
 
Над 100 ученици взеха участие в инициативата на ЧЕЗ "За децата и енергията", която се проведе в края на 2015 г. в 4 училища в София и Плевен.
 
В образователната програма бяха включени лекции от служители на ЧЕЗ на тема "Пътят на тока и как той стига до нашите домове" и посещения на подстанция "Орион" в София, където децата от 3 и 4 клас се запознаха със съоръженията на ЧЕЗ и как те функционират. Учениците получиха и полезни съвети как да се пазят от тока при игра в близост до електрически съоръжения. Също така беше направена демонстрация за оказване на първа помощ на човек, пострадал от електрически ток.
 
„Важно е обучението на децата да започва от ранна възраст. От една страна, заради вродената детска любознателност, от друга – за да се научат да използват безопасно електроенергията и да знаят какви са опасностите от неразумното използване на уредите и съоръженията“, каза Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в ЧЕЗ Разпределение България, който е един от доброволците в програмата.
     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   образователна програма   подстанция "Орион"  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...