Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

ЕнергоСервиз реализира проект за доставка и модернизация на съоръжения за контрол на радиоактивно замърсяване в АЕЦ Козлодуй

19.02.2016   |   Начало»Тенденции
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
ЕнергоСервиз приключи проект в АЕЦ Козлодуй за доставка, монтаж и модернизация на седем нови монитора TwoStep-Exit II с гама и бета детектори за измерване на повърхностно радиоактивно замърсяване на цяло тяло. Проектът включваше и модернизация на управлението на седем броя монитори за измерване на повърхностно радиоактивно алфа и бета замърсяване на цяло тяло тип RTM860TS.
 
Мониторите TwoStep-Exit II са производство на Mirion Technologies и използват ново поколение детектори по технология BetaFibre. Работят без газ, измерват бета и гама лъчение със значително повишена чувствителност. 
 
Като част от проекта е внедрена и система за централизиран мониторинг (CeMoSys), която обработва и съхранява информацията, както от новите инсталирани монитори, така и от модернизираните.
 
"До момента това е най-големият единичен проект за доставка и модернизация на съоръжения за контрол на радиоактивно замърсяване на персонал в Централна и Югоизточна Европа. При осъществянето му трябваше да бъдат извършени уникални дейности като сеизмична квалификация на арките TwoStep-Exit II, което бе организирано от ЕнергоСервиз и извършено съвместно с EQE – България в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Друга уникална по същество операция беше пренасянето на съоръженията до местата за монтаж, като за целта същите бяха разглобени, пренесени и сглобени отново от специалисти на дружеството. Извършването на всички дейности беше съобразено с обичайната дейност на АЕЦ и Програмата за планови годишни ремонти, като в нито един момент достъпът на персонал до контролираната зона не беше възпрепятстван. Въпреки възникналите обективни усложнения проектът беше приключен предсрочно", разказаха от ЕнергоСервиз.
     
Източник: ЕнергоСервиз

Ключови думи: ЕнергоСервиз   EnergoService   CeMoSys   АЕЦ Козлодуй   TwoStep-Exit II   RTM860TS   Mirion Technologies  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Тенденции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...