Powerindustry Bulgaria  

Двойно повече газифицирани жилища през изминалата година

18.01.2017   |   Бизнес
 
Почти двоен ръст на газифицираните домове сочат данни на Овергаз Мрежи за изминалата година. Над 3300 домакинства са газифицирали жилищата си, като най-голям е броят на новите битови потребители в столицата – над 1700.
 
Най-масовият тип газифицирани жилища у нас са с площ 70-90 кв. м, като според данни на дружеството за последния месец на 2016 г. за отопление, готвене и топла вода те са платили средно по 113 лв.
 
"По-ниската цена на природния газ спрямо алтернативните енергоизточници и възможността да се спестят 20% от инвестицията по програмата за енергийна ефективност DESIREE Gas са част от стимулите за газификация на домакинствата в България", коментират от Овергаз Мрежи.
 
Програмата за енергийна ефективност DESIREE Gas покрива 20% от разходите за газификация на жилището и обхваща почти всичко, което формира първоначалната инвестиция – проектиране, изграждане на газова и отоплителна инсталация, газови уреди и газово оборудване.
     
Източник: Овергаз Мрежи

Ключови думи: Овергаз Мрежи   газификация   DESIREE Gas  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...