Powerindustry Bulgaria  

Изграждат нов въздушен електропровод между България и Гърция

14.03.2018   |   Инвестиции
 
Министерството на регионалното развитие и благоустройство одобри подробен устройствен план за изграждане на нова въздушна електропроводна линия на територията на България. Електропроводът ще свързва подстанциите "Марица-изток" в България и "Неа Санта" в Гърция.
 
Въздушният електропровод ще поддържа високо напрежение от 400 kV. Проектът за изграждането му е част от приоритетния електроенергиен коридор "Север-юг" и е определен за обект с национално значение.
 
Електропроводът ще бъде елемент на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии и ще бъде изграден на териториите на общините Симеоновград, Хасково, Харманли, Кърджали, Момчилград и Кирково.
 
"Изграждането на електропровода ще допринесе за увеличаване на електропреносните възможности на енергийната система в региона, както и на сигурността на обмена на електроенергия между двете държави", поясниха от МРРБ.
     
Източник: МРРБ

Ключови думи: електропровод   Гърция   Неа Санта   Марица-изток  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...