Powerindustry Bulgaria  

Булгартрансгаз получава близо 55 млн. лв. за модернизация и разширение на газопреносната мрежа

03.04.2019   |   Инвестиции
 

С решение на координационния комитет към Механизма за свързване на Европа се отпускат 27,184 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за проекта "Рехабилитация, модернизация и разширение на българската преносна система - фаза 2", изпълняван от Булгартрансгаз.

Основната цел на проекта е адаптиране на газопреносната мрежа на Булгартрансгаз към плановете за развитие на инфраструктурата в региона. По този начин ще се осигури техническa възможност за пренос на допълнителни количества природен газ през територията на страната, постъпващи през съществуващите и нови входни и изходни точки.

Проектните дейности обхващат рехабилитацията на два участъка от северния полупръстен на газопреносната система с обща дължина около 81 км. Това са участъците ОС Беглеж - КВ Дерманци – КВ Батулци – КВ Калугерово с дължина 58 км и ОС Вълчи дол - КВ Преселка с дължина около 23 км.

Средствата са предназначени за доставка, строителство и въвеждане в експлоатация на двата участъка, както и за свързаните с това дейности по строителен надзор. С рехабилитацията на участъците ще се гарантира по-сигурен и надежден пренос на природен газ. Предвижда се  дейностите по рехабилитация на участъците да се изпълняват от януари 2019 г. до юни 2022 г.

     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   газопреносна мрежа  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...