Powerindustry Bulgaria  

EVN продължава въвеждането на комбинирано дистанционно отчитане на електро- и топлоенергия в Пловдив

17.09.2012   |   Инвестиции
 

Oбщо 2595 електромерa с дистанционно отчитане са инсталирани от EVN България в ж. к. Tракия в Пловдив през август 2012 г. Заедно с това 87 абонатни станции са били оборудвани със системи за дистанционен отчет, съобщиха от компанията.

Новите устройства са част от стартиралия през 2011 г. проект на дружеството за модернизиране на отчитането на потребената енергия за битови и малки стопански клиенти в топлофицирани сгради в града. Проектът е на обща стойност 6,3 млн. лв. и включва едновременен монтаж на индивидуални електромери с дистанционен отчет и монтаж на общи топломери и водомери с дистанционно отчитане в абонатните станции на топлофицирани сгради.

До този момент над 9000 електромерa с дистанционно отчитане са инсталирани по проекта в Пловдив, като по план до края на 2012 г. 450 абонатни станции ще бъдат оборудвани със системи за дистанционен отчет. Общата цел е до края на 2013 г. всички абонатни станции в жилищни сгради в Пловдив да бъдат оборудвани с такива интелигентни устройства.

Причината да се изберат топлофицирани сгради е да се постигне максимално точно комбинирано отчитане на електро- и топлоенергията, потребявана от клиентите в тези сгради, уточняват от компанията. Допълнително това ще подобри контрола на измерената електроенергия по трафопостове и ще се постигне по-ясен енергиен баланс във всяка една сграда, което е важна стъпка към постигане на енергийна ефективност.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   дистанционно измерване   системи за дистанционен отчитане  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...